קורס השקעות

לעיתים קרובות נדמה, בעיקר לעין המקצועית, כי אנחנו, הישראלים, מנהלים מערכת יחסים אמביוולנטית עם הכסף שלנו. כלומר, ברור שאנחנו אוהבים (ואפילו אוהבים מאד) את כל מה שהוא יכול לקנות לנו, אבל, במקביל, אנחנו גם מעדיפים שלא להתעסק בכל מה שנוגע בו – פוליסות ביטוח, השקעות ושאר אפיקים שאת העיסוק בהם, אנחנו, מראש, מעדיפים להשאיר בידיהם של המקצוענים. כך, בדיוק, נוצר מצב שבו בכל שנה ושנה מתגלים עוד אלפי חשבונות “רדומים” או פוליסות ביטוח נשכחות שהאנשים שלהם הם שייכים, כנראה, פשוט שכחו מקיומם והעדיפו להטיל את האחריות לניהולם על אנשי מקצוע שונים. ברור לגמרי גם כי, עם כל כמה שאותם אנשי מקצוע עשו את מלאכתם נאמנה, הדאגה לאינטרסים של הלקוח מגודרת ומוגבלת למוכתב במסגרת תפקידם, והם, לעולם, לא יוכלו לדאוג לכסף שלכם ברמת הדאגה והטיפול שאתם הייתם עושים זאת.

תובנה זו מובילה אנשים לשתי סוגי תגובות אפשריות. הראשונה בהן היא ההשלמה וקבלת עובדה זו כמות שהיא. כלומר – אני שם את מבטחי באיש המקצוע, גם אם אני משלם על כך מחיר גבוה, כל עוד לא אצטרך להטריד את עצמי בעיסוק בדברים, שכרגע, אין לי כל ידע הנוגע אליהם. והתגובה השנייה (שהיא זו שאנחנו פוגשים אצל אנשים שלוקחים קורס השקעות, קורס התנהלות כלכלית, יעוץ כלכלי, אימון כלכלי או מקבלים ליווי להשקעות ו / או יעוץ עסקי) היא – אני יודע שאני לא יודע, אני גם יודע כ מ ה הרבה אני לא יודע, ואני רוצה ללמוד את כל זה, כי אני רוצה לקחת את עתידי הכלכלי בידי, ולא להיות תלוי לגמרי באנשי מקצוע, שהאינטרס המנחה אותם, לא תמיד עולה בקנה אחד עם האינטרס שלי!

אם אתם מגדירים את עצמכם כשייכים לסוג החשיבה הראשון – אתם יכולים להפסיק לקרוא כאן. אמנם צר לנו עליכם, אבל נאחל לכם, בלב שלם, הצלחה בהמשך דרככם.

לעומת זאת,

אם אתם מגדירים את עצמכם כשייכים לסוג החשיבה השני, הישארו איתנו והמשיכו לקרוא, אנחנו מבטיחים שיהיה לכם מעניין!

בואו ונגלה לכם סוד – הכסף שלכם לא עובד מספיק בשבילכם!

אמנם, מרביתנו גדלנו על ערכים שמקדשים את ה”הקרבה” שבעבודה עבור הכסף שלנו (“לך אל הנמלה, עצל” – זוכרים?), ובד בבד עם כך, גם פוסלים ערכים אחרים (כנהנתנות, למשל), אבל חלפו הימים בהם גב כפוף ונפש רצוצה (כפועל יוצא של עבודה שאתם סובלים בה בכל דקה, אבל נשארים, כי עליכם לפרנס את משפחתכם, “להביא לחם” הביתה) היוו סממנים ליציבות ולאחריות. כיום, הזמנים השתנו – אנחנו מחפשים בעבודה שלנו י ו ת ר מאשר את המשכורת היציבה שנכנסת לחשבון הבנק בסופו של כל חודש, אנחנו רוצים י ו ת ר עבור עצמנו, עבור המשפחה שלנו – אנחנו רוצים ליהנות מהחיים. וכן, אחת מה”אמיתות” החקוקות בסלע שהתנפצה בעשורים האחרונים ההיא האקסיומה שא נ ח נ ו אמורים לעבוד בשביל הכסף, בעוד שהוא – נח לו בשקט בבנק, ומכסה, אך ורק, את ההוצאות שלנו. כיום, אנחנו כבר מודעים לכך, שבמקביל לכך שאנחנו מסוגלים לעבוד פחות עבור אותו סכום כסף, גם הכסף שלנו מסוגל לתרום את חלקו לסיפור הזה, ולעבוד עבורכם גם.

והנה עוד אמונה שהתנפצה בעשורים האחרונים – חשבון הבנק שלכם אינו המקום הטוב ביותר עבור הכסף שלכם. כלומר, הוא עשוי להיות כזה, רק אם אתם מוכנים להסתפק בכסף הסטאטי, אותו כסף אשר שוכב בחשבון הבנק שלכם, מבלי שאתם מנתבים אותו לעבוד עבורכם. אבל אם עצם המחשבה כי כסף השוכב בבנק אינו מביא לכם כל תועלת אלא משרת, אך ורק, את האינטרסים של הבנק שלכם, מרגיזה אתכם, זה הזמן לעשות משהו בנוגע לכך, לא?

הצלחה כלכלית או הגדלת הון אינן מילים גסות!

ואם כבר ניתצנו מספר מיתוסים, הנה, אנחנו עומדים לנתץ עוד מיתוס אחד – זו אינה “בושה” לרצות חיים טובים ונוחים יותר ממה שיש לכם כיום, אין שום דבר רע בלרצות להפסיק להיאבק על הקיום הכלכלי היומיומי השוטף ולשאוף לשגשוג, לפריחה, לעתיד יציב ובטוח, עבורכם ועבור משפחתכם!

אז מה הלאה? איך אתם גורמים לכסף שלכם  ממש לעבוד עבורכם, בניגוד לעבר, בו, אתם עבדתם עבורו (ועבורכם)?

הדרך הטובה ביותר לעשות זאת, תהיה להשקיע אותו בחוכמה, ולתת לו “לעבוד” ולהגדיל את עצמו באמצעות השקעה (או השקעות).

 

אבל רגע,

כשאנחנו אומרים “השקעה”, עוד לא כל כך ברור למה אנחנו מתכוונים, נכון?

כי, אם חושבים על זה לעומק, גם רכישת נכס נדל”ן שמיועד למגורים או לעסק כהשקעה הוא “השקעה”, מצד שני, גם רכישת מניות בבורסה הישראלית או בכל בורסה אחרת עונה להגדרה “השקעה”, אז מה זו בעצם “השקעה”? ואיך יודעים מה היא ההשקעה שמתאימה לכם?

על פי וויקיפדיה, בתחומי המימון והכלכלה כ”השקעה” מוגדרת העברת סכום כסף / הון לגורם מסוים בכדי לייצר הכנסה שעשויה להיות שייכת לאחד משני הסוגים:

  1. התשואה – ההכנסה הפירותית, הכנסה שוטפת שבסיסה בפירות השקעה, כדוגמת ריביות, דיבידנדים או דמי שכירות.
  2. ההכנסה ההונית – הגדלת ערך ההשקעה, שמתרחש, למשל, בזכות גדילת ביקוש לנכס בשל מיטוב ושיפור הסביבה שבה הוא ממוקם.

מצוין, עכשיו יישרנו קו ואנחנו יודעים בדיוק למה אנחנו מתכוונים כשאנחנו מדברים על השקעות, אבל איך זה עוזר לכם להתמקד?

כאן, נכנסים לתמונה סוגי ההשקעות העיקריים השונים:

  • ההשקעה בנדל”ן – כלומר רכישת נכס נדל”ן (נכס זה יכול להיות משרד, דירה, מגרש, בית, מחסן וכן הלאה). בהשקעה מסוג זה ההשקעה עשויה להניב פירות משני אפיקים. הראשון בהם הוא ההכנסה שוטפת המגיעה מהשכרת הנכס, והשני – רווח הון שנוצר בעת מכירת הנכס בזכות עליית ערכו הנכס.
  • ההשקעה בני”ע – רכישתם של ניירות השקעתיים שונים כדוגמת אופציות, מק”מים, אג”ח, מניות או אופציות מתוך ההערכה (וכמובן, גם התקווה) שערכו הנייר עתיד לעלות בהמשך. כאן, ניתן למצוא לא מעט טווחי זמן שלאורכם משתרעות ממסחר שוטף ומהיר בני”ע, ועד להשקעות לטווח הארוך (חודשים ושנים). הפירות עשויים להגיע בשני סוגי החזר אפשריים – ההכנסה השוטפת (שמקורה, למשל, בדיבידנדים), והתשואה ההונית שמקורה בעליית שוויו של הנייר מזמן הקניה ועד למועד המכירה. כיום, ניתן גם להשקיע בני”ע ללא בעלות ממשית עליהם (פעולה המכונה “מכירה בחסר”), וזאת, מתוך ההערכה כי ערכו עתיד לרדת בהמשך.
  • ההשקעה בעסקים ובמיזמים – השקעה מסוג זה מתבצעת תמורת אחוזים בבעלות על חלקו של העסק, ועשויה להיות פסיבית (ללא התערבותכם, בפועל, בניהול העסק) או אקטיבית (הכוללת את מעורבותכם והשפעה על החלטות ניהוליות). חלוקת רווחי העסק תספק למשקיעים בו הכנסה פירותית, ולכשהעסק ישגשג וערכו יעלה תיווצר גם ההכנסה ההונית.

מכאן, ההחלטה על סוג ההשקעה המתאימה לכם תתבסס על הקריטריונים השונים המבדלים בין ההשקעות, על יתרונותיהן וחסרונותיהן המוכרים ועל התאמה, ספציפית, של ההשקעה לאופייכם, ליכולותיכם הפיננסיות, לתוכניות שיש לכם בנוגע לעתידכם ולעתיד משפחתכם וכן הלאה.

 

הירשמו, כבר היום, לקורס ההשקעות שיאפשר לכם לקחת את העתיד שלכם בידיכם!

אודות הכותב/ת:
סוניה אישנקו - מאמנת ויועצת כלכלית ומומחית לתכנון השקעות
סוניה אישנקו - מאמנת ויועצת כלכלית ומומחית לתכנון השקעות
סוניה אישנקו מלמדת אנשים ומשפחות להוציא את המקסימום מהכסף שלהם ולהגיע לביטחון כלכלי בדרך נוחה, שמתאימה להם אישית. מלווה מאות משפחות ונשים בתהליכי צמיחה והתפתחות כלכלית. מרבית המשפחות שמלווה מגדילות את ההון שלהן בכ- 70,000 ש"ח בשנה בממוצע ועושות השקעות רווחיות שמתאימות להן.